СБУ пригрозила відповідальністю за організацію «путінських виборів» у Криму

Новини
фото: Главный региональный

СБУ закликала громадян України, які проживають в окупованому Криму, не брати участь в незаконних виборах президента РФ на території півострова, а також попередила їх про кримінальну відповідальність за організацію цих виборів.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Там відзначили, що відкрили кримінальне провадження, в ході розслідування якої встановлено, що окремі громадяни України за попередньою змовою між собою здійснюють організацію виборів Путіна в Криму.

В СБУ підкреслили, що своїми діями українці свідомо надають допомогу РФ в проведенні підривної діяльності проти України.

«У рамках досудового слідства, зокрема, досліджується незаконна діяльність голови так званої Центральної виборчої комісії на тимчасово анексованою території АР Крим у проведенні незаконних виборів президента РФ на території українського півострова», – сказано в повідомленні.

Йому вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 і ч. 3 ст. 109, ч. 1 і ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК. Зокрема мова йде про незаконне проведення та організації низки незаконних виборів, а також незаконного референдуму 16 березня 2014 року.

«СБУ закликає всіх громадян України, які проживають у тимчасово анексована Криму, утриматися від участі в незаконних виборах президента РФ», – йдеться в повідомленні.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що Україна буде домагатися санкцій для організаторів незаконних виборів президента РФ у тимчасово окупованому Криму.