Франція не визнає «виборів» президента РФ в Криму

Новини
Фото: blacksea.tv

Франція не визнає проведення в незаконно анексованому Росією Криму «виборів» президента РФ, а також стурбована мілітаризацією півострова і серйозним погіршенням ситуації з правами людини в Криму.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Франції, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Франція, як і раніше твердо прихильна повному відновленню суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно-визнаних кордонів … Франція не визнає організацію виборів президента Росії в Криму», – заявили в французькому зовнішньополітичному відомстві.

Крім того, вказується в заяві, Франція стурбована мілітаризацією півострова і погіршенням ситуації в сфері дотримання прав людини, в особливості кримських татар. Франція засуджує дискримінацію на основі етнічної або релігійної приналежності і закликає РФ звільнити всіх осіб, затриманих з порушенням міжнародного права.

Також Франція закликала до збереження і захисту історичної та культурної спадщини на території окупованого Криму.

У зовнішньополітичному відомстві також повідомили, що французький міністр закордонних справ і у справах Європи Жан-Ів Ле Дріан 22-23 березня відвідає Україну, де проведе переговори з керівництвом країни, в тому числі щодо ситуації на окупованих територіях Криму і Донбасу.

Як повідомлялось, верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що Європейський Союз не визнає проведення виборів Російською Федерацією на Кримському півострові.

Норвегія не визнає результатів «виборів» президента РФ, які проводяться в окупованому Криму, йдеться у заяві норвежського МЗС.