Питання національної безпеки. Ефір 20 березня 2018 року

У цьому випуску програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) від 20 березня 2018 року:

Олександр Сєдов, експерт Кримської правозахисної групи, про політв’язня Володимира Балуха, який продовжує голодування, протестуючи проти незаконного вироку – 3 років і 5 міс. колонії-поселення за сфальсифікованим звинуваченням у зберіганні боєприпасів. За даними правозахисників, Володимира тримають в одиночній камері, рідні хвилюються за його здоров’я.

Центр журналістських розслідувань продовжує вивчати «ільменітову схему».

Сьогодні – про те, що маємо у результаті продовження виробничої діяльності заводу «Кримський титан». Сам завод на окупованій території, а от відстійники для його відходів розташовані на вільній території Херсонщини, поблизу двох сіл. Кілька місяців тому ми повідомляли, що завод олігарха Фірташа припинив відшкодовувати місцевим громадам за забруднення довкілля і дивувались, чому українська влада ніяк не реагує, враховуючи, що юридична адреса «Юкрейніан кемікал продактс» з 2014 року – у Києві. Відповідь неймовірна. Як і дані аналізів води із водойм та водогону с. Першокостянтинівки, зроблені на замовлення ЦЖР.

Розслідування Анастасії Шевченко та Петра Коберника: