США збільшать фінансову допомогу на підтримку України

Новини
Конгрес США Фото: Facebook Embassy of Ukraine in the USA

У Конгресі США представлений узгоджений Сенатом і Палатою представників проект Консолідованого закону про бюджетні асигнування на 2018 фінансовий рік, у якому загальний обсяг допомоги Україні визначено в обсязі 620,7 млн. дол. Ця сума перевищує минулорічний кошторис на підтримку України.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook посольство України в США, передає Центр журналістських розслідувань.

«Згідно із законопроектом, Пентагону виділяється 200 млн. дол. для надання військово-технічної допомоги Україні, що на 50 млн. дол. більше за асигнування 2017 року. Дані кошти спрямовуватимуться на фінансування конкретних проектів американської підтримки Збройним Силам України, зокрема, таких, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, летальної зброї оборонного характеру, іншого оснащення і послуг військового призначення, логістичне забезпечення. Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил нашої держави», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в посольстві, кошторис допомоги Україні по лінії Державного департаменту США та причетних агентств визначено у сумі 420,7 млн. дол., що на 10 млн. дол. перевищує відповідні видатки 2017 року. Збільшене фінансування спрямоване на посилення безпекової підтримки України за програмою «Міжнародне військове фінансування».

Перед набуттям чинності Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік має бути схвалений Сенатом і Палатою представників та підписаний президентом США.

1 березня 2018 року Держдепартамент США схвалив запропонований продаж Україні протитанкових ракет і ракетних установок Javelin на суму 47 мільйонів доларів.