У Криму активісти оплатили чергові штрафи кримських татар монетами

Новини
Фото: Facebook Эмиль Курбединов

В окупованому Криму в Судаку активісти у рамках акції «Кримський марафон» оплатили адміністративні штрафи кримських татар – учасників одиночних пікетів монетами по 10 рублів.

Про це в п’ятницю, 23 березня, повідомляє на своїй сторінці в Facebook громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Вчора, 22 березня 2018 року в Судаку відбулася оплата адміністративних штрафів у справах одиночних пікетників. Нагадаємо, що кошти були зібрані спільними зусиллями за допомогою «Кримського марафону»», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, вже традиційно монетами по 10 рублів активісти оплатили штрафи в сумі 10000 рублів, призначених «судами» Таїру Ібрагімову, Джамадіну Зіятдінову і Сейтбелялу Сейтмеметову.

Нагадаємо, 31 липня 2017 року об’єднання «Кримська солідарність» оголосило в Криму збір коштів під назвою «Кримський марафон» щоб підтримати політв’язнів і громадських активістів, яким «суди» півострова призначили великі адміністративні штрафи. За задумом акції, кошти збираються монетами по 10 рублів не тільки в Криму, але і за його межами, щоб показати «єдність небайдужих». До 9 вересня було зібрано 826 тис. рублів, яких було досить, щоб сплатити всі призначені штрафи, проте організатори акції вирішили її продовжувати, з огляду на нинішню ситуацію в Криму.

18 грудня 2017 року окупаційні «суди» в Криму оштрафували 65 кримських татар за проведення одиночних пікетів 14 жовтня. 19 грудня було оштрафовано ще 7 кримських татар.

Кримські татари, які проживають в Туреччині, також приєдналися до акції «Кримський марафон» зі збору коштів для оплати адмінштрафів, призначених «судами» активістам за проведення одиночних пікетів в окупованому Криму.

23 січня 2018 року у Києві та інших містах України стартувала вулична акція на підтримку «Кримського марафону» зі збору коштів на сплату адмінштрафів активістів, яких переслідують окупанти в Криму.

В лютому 2018 року в Криму завершився другий етап акції «Кримський марафон», в ході якої було зібрано близько 2 млн рублів. Цієї суми достатньо, щоб оплатити всі адмінштрафи, призначені «судами» громадським активістам, яких окупанти переслідують на півострові.