Мітингувальники в Москві закликали Путіна піти у відставку

Новини

У Москві на Пушкінській площі 27 березня під час стихійного мітингу в пам’ять про жертви пожежі в кемеровському торговому центрі «Зимова вишня» люди вигукували гасла проти президента РФ Володимира Путіна із закликом піти у відставку.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Радіо Свобода.

За оцінками видання, участь в акції взяли кілька тисяч чоловік.

Як повідомляють журналісти, захід не було погоджено з мерією Москви, проте влада нібито пообіцяли не розганяти учасників.

Періодично люди скандували «Путіна – у відставку», «Росія без Путіна», «Кемерово, ми з тобою», «Правду! Правду!» і «Вбивцям дітей не місце в Кремлі».

Учасники акції спорудили народний меморіал біля підніжжя пам’ятника Пушкіну, там всі бажаючі залишили квіти та м’які іграшки.

У штабі, створеному родичами жертв пожежі в кемеровському торгово-розважальному центрі Зимова вишня, повідомили, що до них надійшла інформація про 85 осіб, які, ймовірно, зникли без вісті. 70% зниклих без вести – це діти у віці від 10 до 13 років.

26 березня 2018 року повідомлялося, що число загиблих в результаті пожежі в торгово-розважальному центрі Кемерово РФ досягло 64 осіб.

Пожежа почалася близько 16:00 в неділю, 25 березня. Багато людей опинилися заблоковані: деякі стрибали з вікон, інші залізли на дах в очікуванні рятувальників. Причина спалаху поки точно не була встановлена.

Фігурантами справи про пожежу в Кемерово є керуюча торгово-розважальним центром «Зимова вишня» Надія Судденок, технічний директор ТРЦ Георгій Соболєв, охоронець, якого звинувачують в тому, що він відключив пожежну сигналізацію, а також глава компанії, що займалася обслуговуванням пожежної сигналізації в ТРЦ, Ігор Полозіненко і його підлеглий Олександр Нікітін.

У Слідкомі РФ повідомили, що слідство клопоче про арешт всіх фігурантів справи.