АТО на сході України продовжиться паралельно з ООС до указу президента

Новини

Антитерористична операція в Донбасі продовжиться паралельно з операцією Об’єднаних сил до виходу указу президента України Петра Порошенка про завершення АТО.

Відповідне роз’яснення спікер Міністерства оборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк дав після брифінгу в середу, 28 березня, відповідаючи на питання журналістів про вживання терміна АТО, передає Центр журналістських розслідувань.

«Зараз АТО буде йти паралельно з майбутньою операцією Об’єднаних сил. Рішення про закінчення антитерористичної операції буде відразу ж з моменту підписання президентом Петром Порошенко відповідного указу. Поки такого указу немає», – підкреслив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

За словами Гуцуляка, в даний час йде процес формування Об’єднаних сил, пише «Українська правда».

«Зараз йде формування сил, призначений командувач Об’єднаних сил – генерал-лейтенант Сергій Наєв – таким чином триває формування цих загонів», – додав він.

Нагадаємо, 20 лютого президент Петро Порошенко підписав закон «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях».

Відповідно до закону, стратегічне керівництво силами і засобами, які залучаються до здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ здійснює Генеральний штаб, а керівництво безпосередньо в Донецькій і Луганській областях – командувач Об’єднаних сил, який призначається президентом за поданням начальника Генштабу. Командувач Об’єднаних сил буде реалізовувати свої повноваження через Об’єднаний оперативний штаб ЗСУ.

16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем об’єднаних сил.