Папа Римський в пасхальному посланні попросив миру для України

Новини
Папа Римський Франциск Фото: Reuters

Папа Римський Франциск попросив для України миру в своєму традиційному пасхальному посланні Urbi et Orbi (Місту і світу) на площі Святого Петра в Римі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію  «Радіо Ватикану».

«Плодів миру просимо для України, аби зміцнювалися кроки на користь згоди та були полегшені можливості для здійснення гуманітарних ініціатив, яких потребує населення», – сказав понтифік.

У зверненні він також згадав про інших гарячих точках планети, які потребують «плодів миру»: Сирія, Ізраїль, Ємен, Судан, Корейський півострів, Венесуела.

«Ми, християни, віруємо та знаємо, що Христове воскресіння – це справжня надія світу, яка не розчаровує. Це сила пшеничного зерна – ота сила любові, яка знижується та віддається до кінця, і яка дійсно оновлює світ. Ця сила також і сьогодні приносить плід в борознах нашої історії, позначеної багатьма несправедливостями та насильствами», – зазначив Папа Римський.

Він також побажав «плодів нового життя дітям, які з причини війн і голоду зростають без надії, позбавлені освіти й медичної допомоги, а також для похилих віком, відкинених, немов непотріб».

При цьому політикам понтифік побажав «завжди поважати людську гідність, із зреченням віддаватися служінню загальному благу і забезпечувати розвиток і безпеку своїх громадян»

У неділю, 1 квітня, християни західного обряду відзначили Воскресіння Господнє, а православні та греко-католики святкували Вхід Господній в Єрусалим, або Вербну неділю – остання урочиста подія перед початком Страсного тижня, яка закінчиться Світлим Христовим Воскресінням.