В Україні з понеділка стартував весняний призов

Новини
Фото: mil.gov.ua

В Україні з понеділка, 2 квітня, стартував весняний призов на строкову військову службу, який буде тривати до кінця травня.

Про це повідомив начальник Головного управління персоналу – заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Артур Артеменко, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Укрінформ.

Згідно з рішенням Кабміну, в квітні-травні в Збройні Сили та інші військові формування України для проходження строкової військової служби буде відправлено 15 190 осіб. З них в ЗСУ – 8990 осіб, до Державної спеціальної служби транспорту – 1000 осіб, до Держприкордонслужби – 1200 осіб, до Національної гвардії – 4000 осіб.

«Призовні комісії всіх рівнів почнуть свою роботу з 2 квітня і завершать її 31 травня. 61,6 млн грн обсягів видатків на призо планується перерахувати до 6 квітня в усі комісії», – сказав Артеменко.

15 лютого 2018 року президент України підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, терміни проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2018 році.

У документі визначені на 2018 рік такі строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу: квітень-травень і жовтень-листопад.