Українські прикордонники на час Великодніх свят посилили охорону адмінмежі з Кримом

Новини
Фото: dpsu.gov.ua

Українські прикордонники на час Великодніх свят охоронятимуть адмінмежі з окупованих Кримом і контрольовані прикордонні райони Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей в посиленому режимі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України.

«Під час Великодніх свят адміністративна межа з тимчасово окупованою територією АР Крим та контрольовані прикордонні райони охоронятимуться у посиленому режимі. На всі ділянки відповідальності в межах Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей направлено додаткові резерви, техніку та необхідні засоби. В контрольних пунктах на адмінмежі визначені додаткові завдання щодо підтримання режиму, недопущення провокаційних чи інших нестандартних ситуацій», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили у відомстві, у цих питаннях прикордонники активно налагодили взаємодію з представниками СБУ, Національної поліції, іншими органами зацікавленими в підтримці безпеки, особливо поблизу окупованих районів.

Крім того, для моніторингу ситуації сухопутної ділянки кордону, в територіальному морі та на адмінмежі з ТОТ АР Крим патрулюватимуть літаки «Даймонд». Також щодня протягом всіх свят застосовуватимуться морські сили прикордонників.