США підтримують членство України в НАТО – посол

Новини

Постійний представник Сполучених Штатів Америки при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон запевнила у підтримці ідеї членства України в НАТО з боку Вашингтона.

Про це вона заявила на панельній дискусії в рамках Київського форуму з питань безпеки, організованого фондом OpenUkraine, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Європейську правду».

«Ми хочемо, щоб Україна стала членом НАТО, можу вас запевнити», – заявила вона.

На думку посла, Україна вже зараз рухається до членства в Альянсі, оскільки виконує Річні національні плани (РНП). «Шлях до членства – довгий для багатьох країн. Нічого не відбувається моментально. Річний національний план (у випадку України) – це хороший шлях до членства», – вважає вона.

Представниця США при Альянсі підкреслила, що вона усвідомлює можливість протесту РФ у разі подальшого зближення і вступу України в НАТО.

«У випадку Чорногорії ми побачили, що Росія стає досить агресивною, коли країни вирішують приєднатися до НАТО», – заявила вона, додавши, що РФ зазвичай вдається до методів гібридної війни, кібервійни і дестабілізації інших держав, намагаючись змінити їх позицію.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2018 рік».