РФ восени планує створити передумови для введення військ в Україну – СБУ

Новини

Служба безпеки України має інформацію про плани Російської Федерації щодо створення передумов для введення військ в Україну восени цього року.

Про це сказав на брифінгу в п’ятницю в Києві заступник голови СБУ Віктор Кононенко, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на
«Інтерфакс-Україна».

«Ми володіємо інформацією про плани російської сторони. Знаємо про плани в оточенні (президента РФ Володимира ред.) Путіна групи, яка поставила собі за мету створити передумови для введення вже восени цього року в Україні російський військ під приводом захисту російськомовного населення», – сказав Кононенко.

За його словами, в якості приводу для цього вони планують задіяти криміналітет, спортсменів, навколокримінальних структури для побиття учасників проросійських заходів і хрещених ходів.

«Але ми не дамо їм реалізувати ці плани», – запевнив заступник голови СБУ.

У березні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков висловив думку, що Росія спробує загострити ситуацію в Україні ближче до осені, так як зараз зайнята президентськими виборами (пройшли 18 березня -ред.) і Чемпіонатом світу з футболу (відбудеться в червні-липні).