46 депутатів Європарламенту закликали країни ЄС бойкотувати ЧС-2018 в Росії

Новини
Фотоколлаж: © ИА Красная Весна

46 депутатів Європейського парламенту підписали лист з закликом до урядів країн Євросоюзу оголосити дипломатичний бойкот чемпіонату світу з футболу, який має пройти в Росії в 2018 році.

Про це повідомив у мікроблозі Twitter брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, передає Центр журналістських розслідувань.

«46 членів Європейського парламенту поки підписали лист, адресований усім урядам ЄС із закликом до дипломатичного бойкоту чемпіонату світу-2018 в Росії», – написав Йозвяк.

Він також опублікував текст листа євродепутатів із закликом до бойкоту ЧС-2018

«Поки Путін продовжує нелегальну анексію Криму, утримує українських політичних в’язнів і підтримує війну на сході України, ми не можемо робити вигляд, що цей турнір проводить наш хороший сусід», – йдеться в документі.

«Напад в Солсбері було останнім розділом знущань Володимира Путіна над нашими європейськими цінностями: безрозбірне бомбардування шкіл, госпіталів і цивільних районів в Сирії; насильницьке військове вторгнення в Україну; систематичний «хакінг»; дезинформаційні кампанії; втручання у вибори; спроби дестабілізувати наші суспільства, а також послабити і розділити ЄС», – наголошується в листі.

На даний момент офіційно про дипломатичний бойкот ЧС-2018 оголосили Великобританія та Ісландія, яка не входить в ЄС. Крім того, такий намір висловила Данія.

В 2018 році Чемпіонат світу з футболу вперше пройде в Росії. Ігри ЧС пройдуть з 14 червня по 15 липня в 11 містах: Москві, Калінінграді, Санкт-Петербурзі, Волгограді, Казані, Нижньому Новгороді, Самарі, Саранську, Ростові-на-Дону, Сочі, Єкатеринбурзі.