У зоні АТО бойовики вперше в цьому році застосували «Гради», загинув український боєць

Новини
Фото: Reuters

На Донбасі в зоні АТО бойовики вперше в цьому році застосували для обстрілу українських позицій реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град». В результаті ворожого вогню один український військовослужбовець загинув, ще один поранений.

З початку п’ятниці, 20 квітня, російсько-окупаційні війська здійснили 8 обстрілів позицій сил АТО, вчергове застосувавши озброєння, заборонене мінських угодами, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру штабу АТО.

«На Донецькому напрямку грубо порушуючи Мінські домовленості бойовики обстріляли позиції неподалік Лебединського із реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град». Обстріл почався близько шостої години ранку та тривав понад годину. За цей час окупанти випустили по українських позиціях 40 реактивних снарядів. Слід відзначити, що востаннє застосування противником РСЗВ «Град» у штабі АТО фіксували 18-19 грудня 2017 року в районі Зайцевого», – йдеться в повідомленні.

Крім того, заборонене озброєння противник застосував в районі Широкино і Попасної, де були використані 122-мм артилерійські системи. З мінометів калібру 120-мм бойовики обстріляли захисників Новотроїцького, Водяного та Широкино.

« На жаль, унаслідок ворожого вогню один український воїн загинув. Ще один наш захисник – зазнав поранення. Йому надано необхідну медичну допомогу », – повідомили в прес-центрі.

Як відзначили в штабі АТО, такі дії з боку ворога свідчать про цілковиту зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту та явне небажання дотримуватися Мінських домовленостей, зокрема щодо відведення важкої техніки та озброєння від лінії зіткнення сторін у визначені місця зберігання.

Як повідомлялось, на Донбасі за минулу добу двоє українських військовослужбовців були поранені в результаті обстрілу бойовиками позицій сил АТО.