У зоні АТО загинув український військовий, ще четверо – поранені

Новини

На Донбасі за минулу добу при підриві на міні загинув український військовослужбовець, ще один боєць був травмований. Крім того, в результаті обстрілів бойовиків двоє військових були поранені, один отримав бойову травму.

Про це в неділю, 22 квітня, повідомив на брифінгу в Києві спікер Міноборони України з питань АТО Максим Праута, передає Центр журналістських розслідувань.

«Під час виконання завдань внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинув один захисник України, 1977 р.н., ще один воїн отримав бойове травмування. Стан його здоров’я – середньої тяжкості. Внаслідок ворожих обстрілів поранено двох військовослужбовців, ще один отримав бойове травмування», – сказав Праута.

Він зазначив, що постраждалих військових доставили в медичні установи.

За словами Праути, всього за минулу добу з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 47 прицільних обстрілів українських оборонних позицій.

«При цьому окупанти здійснили по наших захисниках близько 50 пострілів з танків, та випустили понад 130 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм», – зазначив спікер АТО.

Він вказав, що з метою збереження життя і здоров’я особового складу українські військовослужбовці понад 20 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння, що дозволене Мінським угодами.