На КПВВ «Чонгар» затримана кримчанка, яка була «довіреною особою» Путіна на «виборах» в Криму

Новини
Затримана Олена Одновол, «довірена особа» В.Путіна на «виборах» президента РФ в Криму Фото: РИА Новости

Співробітники головного управління СБУ в АРК в понеділок, 23 квітня, затримали на адмінкордоні з окупованих Кримом в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» кримчанку, яка була «довіреною особою» Володимира Путіна на «виборах» президента РФ, які Росія 18 березня незаконно провела на півострові. За інформацією джерел Центру журналістських розслідувань, затриманою є Одновол Олена Миколаївна. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прокуратури АРК та власні джерела.

«Затримано громадянку України, яка діючи в інтересах Російської Федерації, а також неурядової всеросійської громадської організації «Волонтеры Победы», будучи довіреною особою кандидата в президенти Російської Федерації Путіна В.В., незаконно організувала та проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь збір підписів на підтримку висунення Путіна В.В. кандидатом на пост президента Російської Федерації на виборах 2018 року», – йдеться в повідомленні прокуратури АРК.

У прокуратурі нагадали, що відповідно до закону РФ «Про вибори Президента Російської Федерації», збір підписів на підтримку висування кандидата є офіційною і обов’язковою процедурою проведення виборів президента РФ.

«Таким чином, дана громадянка України, приймаючи участь у офіційній процедурі підготовки до незаконного проведення на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь виборів президента РФ, надала сприяння Російській Федерації та неурядовій всеросійській громадській організації «Волонтеры Победы» у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості», – зазначили у відомстві.

Як повідомили в прокуратурі, мешканка Криму яка сприяла проведенню незаконних «виборів» президента РФ на півострові затримана в порядку ст.208 КПК України,

За інформацією джерел Центру журналістських розслідувань, затриману кримчанку звуть Одновол Олена Миколаївна. Під час «виборчої кампанії» про неї багато писали в кримські ЗМІ.

Олена Одновол також є співзасновницею Кримської регіональної громадської організації інвалідів «Могучая воля», зареєстрованої у Саках за адресою відомого Спеціалізованого клінічного санаторію ім. Бурденка. 

Наразі  готується повідомлення про підозру затриманій і проводяться інші необхідні слідчі і процесуальні дії, повідомляє прокуратура Криму.