За роки анексії всього 106 іноземних журналістів з дозволу України офіційно в’їхали в Крим

Новини
Админграница с оккупированным Крымом Фото: ria.ru

106 іноземних журналістів отримали спеціальні дозволи на в’їзд до окупованого Криму за період з 2015 року по перший квартал 2018 року.

Про це йдеться у відповіді Державної міграційної служби України, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Центру інформації про права людини.

Згідно з інформацією відомства, у 2015 було видано 8 таких дозволів, у 2016 – 28, у 2017 – 47, а в першому кварталі 2018 року видано вже 23 дозволи.

У ДМС свідчать, що дозволи видавались у всіх випадках звернень без винятку.

Найбільше дозволів отримали журналісти з Російської Федерації (27), Великої Британії (12), Німеччини (10) та Польщі (9). Також за дозволами звернулись по 8 журналістів з Білорусі та Японії.

У кількості від одного до семи отримували дозволи журналісти з США, Австрії, Естонії, Ізраїлю, Ірландії, Іспанії, Литви, Латвії, Чехії, Нідерландів, Франції та Швеції.

Отримання дозволу на в’їзд до Криму для іноземців визначено Порядком в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, затвердженим постановою Кабміну №367 у червні 2015 року. Згідно з цим порядком, до Криму іноземці мають потрапляти лише через українські пункти пропуску, а дозвіл на це видає Державна міграційна служба (ДМС). Для отримання спеціального дозволу іноземні журналісти також повинні отримати лист-погодження від Міністерства інформаційної політики.