Кримчанам доведеться більше платити за комунальні послуги

Новини

У Криму з 1 липня 2018 року заплановано підвищення тарифів на комунальні послуги: тарифи на водопостачання і водовідведення збільшиться на 15%, електроенергія і газ подорожчають на 7,5%.

Про це повідомила голова «Держкомітету з цінами і тарифами» окупованого півострова Ольга Игошина, передає Центр журналістських розслідувань.

«З 1 липня у нас буде підвищення тарифів не більше ніж на 15%, при цьому максимальний тариф на водопостачання і на водовідведення – не більше 35 рублів. Водопостачання та водовідведення – різні послуги. Якщо тариф граничний на водопостачання 35 рублів і на водовідведення 35 рублів, тобто граничний сукупний тариф – 70 рублів за куб», – цитують Игошину російські ЗМІ.

Тарифи на комунальні послуги з початку поточного року зросли в Криму більш ніж на 10%.

За її словами, липневе подорожчання комуналки – не останнє. Наступного разу тарифи піднімуться через рік. При цьому Игошина не виключила, що можливий і новорічний «подарунок».

«Рішення ми приймаємо в грудні. До цього часу ми будемо ці питання відпрацьовувати. Ми прагнемо прийти до загальноросійської практиці підвищувати тарифи один раз на рік з 1 липня. До економічно обґрунтованим тарифам ми розраховуємо прийти до 2021 року», – зазначила Игошина.