Затриманий ФСБ на адмінкордоні з Кримом українець Олександр Стешенко пропав – адвокат

Админграница с оккупированным Крымом Фото: ria.ru

Затриманий ФСБ на адміністративному кордоні з окупованим Кримом українець Олександр Стешенко пропав.

Про це повідомив адвокат Айдер Азаматов, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.SOS.

В пошуках Олександра адвокат відвідав кілька кримських судів, управління ФСБ, управління прикордонної служби та безпосередньо сам спецприймальник, де утримували Стешенко.

«Сьогодні я відвідав Київський і Залізничний райсудів Сімферополя, щоб ознайомитися з матеріалами адміністративної справи щодо Стешенко, якщо там такі є. Також головне управління ФСБ по Криму, де в черговій частині відповіли, що у них такої людини немає, а за затриманих на адмінкордоні  відповідає Управління прикордонної служби. У відділі дізнання Управлінні прикордонної служби сказали, що про цю людину вони нічого не знають і претензій, затримань або арешту до Стешенко не застосовували», – розповів Азаматов.

У спецприймальнику за адресою Павленко 1, де Стешенко відбував адміністративний арешт, адвокату розповіли, що тримали людину з таким прізвищем, але за станом на сьогодні його більше в спецприймальнику немає. Адвокат зажадав надати документ, на підставі якого Стешенко утримували в закладі, однак співробітник спецприймальника відповів, що необхідно зробити офіційний запит.

Раніше адвокат Едем Семедляев повідомив, що Стешенко відбуває адміністративне покарання у окупованому Криму.