НАТО не буде вести справи з РФ до виконання Мінських угод і повернення Криму Україні

Новини

Державний секретар США Майк Помпео і міністри закордонних справ країн НАТО заявили, що не будуть вести справи з Російською Федерацією до виконання Москвою своїх зобов’язань по Мінським угодами і повернення контролю над Кримом Україні.

Про це заявила офіційний представник Держдепу США Хізер Нойерт, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Укрінформ».

«Держсекретар Помпео і міністри закордонних справ країн НАТО підтверджують: НАТО не буде повертатися до ведення справ з Росією, як зазвичай, поки Росія не виконає свої зобов’язання по Мінським угодами, не виведе сили і не припинить підтримку своїх маріонеток на Донбасі і не поверне контроль над Кримом Україні», – повідомила Нойерт в Twitter.

Новопризначений держсекретар США Майк Помпео 27 квітня прибув до Брюсселя на переговори з союзниками по НАТО по російській агресії в Європі.

Міністри закордонних справ НАТО проводять нинішню зустріч у підготовці до саміту лідерів в липні.

За словами представника Державного департаменту США, основними темами зустрічі будуть агресія Росії в Україні, Грузії та Сирії, а також плани щодо посилення безпеки Європи на східному кордоні.

Як очікується, Помпео буде тиснути на членів альянсу в питанні збільшення їх військових витрат.

Сенат США затвердив Майка Помпео на посаді державного секретаря 26 квітня. За кандидатуру Помпео проголосували 57 сенаторів, 42 виступили проти.