США вдвічі збільшать допомогу для зміцнення кібербезпеки України

Новини
Президент України Петро Порошенко та помічник держсекретаря США Уесс Мітчелл Фото: president.gov.ua

Сполучені Штати Америки вдвічі – з 5 до 10 млн. доларів – збільшать розмір фінансової допомоги для зміцнення кібербезпеки України.

Про це повідомив помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Уесс Мітчелл після зустрічі з президентом України Петром Порошенко в Києві, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство УНІАН.

«Ми обговорили питання кібербезпеки, і я з гордістю можу оголосити, що ми подвоюємо розмір допомоги в цьому напрямку – зміцнення кібербезпеки з 5 мільйонів доларів до 10 мільйонів», – сказав Мітчелл.

Він додав, що в ході зустрічі з Порошенком також обговорювалася ситуація на сході України.

«Я ще раз підкреслив нашу тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. І я ще раз підкреслив, що США продовжують відкидати агресію Росії проти України, і висловив оцінку США тих зусиль, які робить президент і його команда у відстоюванні безпеки України», – додав помічник держсекретаря США.

Крім того, додав Мітчелл, співрозмовники обговорили питання, що стосуються економічних і політичних реформ, зусилля в дотриманні рекомендацій Міжнародного валютного фонду.

Інформацію про збільшення вдвічі домоги США Україні у зміцненні кібербезпеки підтвердила і представник Держдепартаменту США Хізер Нойєрт.

«Після зустрічі з президентом Порошенко Уесс Мітчелл оголосив, що додаткова допомога США Україні в запобіганні, послабленні та реагуванні на кібератаки складе 5 мільйонів доларів, таким чином подвоївши загальну суму з минулого року до 10 мільйонів доларів. Загроза від Росії реальна. Наша відданість підримці України – незмінна», – написала Нойєрт в мікроблозі Twitter.

Як повідомлялось, 7 лютого 2018 року Палата представників Конгресу США підтримала законопроект про посилення співробітництва між Сполученими Штатами і Україною в сфері кібербезпеки, який спрямований на захист від кібератак з Росії. Для набуття чинності законопроект має бути проголосований також Сенатом і підписаний президентом США.