В Україні поліція затримала 7 осіб за використання забороненої комуністичної символіки

Новини

За використання забороненої символіки комуністичного тоталітарного режиму під час акцій з нагоди 9 травня в Україні затримано 7 осіб.

Про це повідомили в прес-службі МВС України, передає Центр журналістських розслідувань.

В управлінні Нацполіціі Києва повідомили, що в столиці під час заходів до 9 травня один чоловік 1954 р.н. отримав тілесні ушкодження під час конфлікту.

«Чоловік, який вдарив потерпілого, доставлений в управління поліції. Після проведення першочергової перевірки його діям буде дана правова оцінка», – відзначили в поліції.

На вул. Івана Мазепи в Києві чоловік намагався прорвати кордон поліції, в результаті інциденту затримано учасника націоналістичного руху, голову Броварської організації «Моноліт».

«В управління поліції доставили двох чоловіків: у одного під час поверхневої перевірки вилучили штик-ніж, інший – намагався пройти на місце проведення акції поза фільтраційних рамок. Правоохоронці також виявили двох жінок із забороненою символікою. Їх доставлять в поліцію для складання адміністративних матеріалів», – повідомив начальник ГУ НП Києва Андрій Крищенко, пише УП.