У Брюсселі відбудеться 20-й Саміт Україна-ЄС

Новини

Президент Петро Порошенко і президент Європейської Ради Дональд Туск домовилися провести 20-й Саміт Україна – ЄС влітку 2018 року в Брюсселі.

Домовленість була досягнута під час робочого візиту Порошенко в Німеччину, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу президента.

Президент України повідомив президенту Європейської Ради про ситуацію на Донбасі, про хід Операції об’єднаних сил і останні факти порушення російською стороною Мінських домовленостей.

Співрозмовники також обговорили питання продовження і можливого посилення режиму санкції проти Росії.

«Лідери обговорили хід імплементації реформ в Україні. Йшлося, зокрема, про створення антикорупційного суду, реформуванні системи національної безпеки, виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також про шляхи посилення допомоги з боку ЄС», – повідомили також у прес -службі.

Попередній, XIX-ий саміт Україна-ЄС, пройшов в середині липня минулого року в Києві. Він завершився без схвалення підсумкової заяви або спільної декларації.

У той же час Президент Петро Порошенко заявляв, що задоволений його результатами, так як, за його словами, саміт чітко підтвердив готовність України рухатися до Європейського союзу.