Авакова і Гройсмана закликали посилити південь Херсонщини на випадок можливого вторгнення РФ з Криму

Новини

Народний депутат України Ганна Гопко звернулася до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та міністру внутрішніх справ Арсена Авакова із закликом посилити присутність Нацгвардії і прикордонників на півдні Херсонщини.

Про це вона повідомила в соцмережі, передає Центр журналістських розслідувань.

«Після відвідин прилеглих до Криму районів Херсонщини звертаюся до прем’єр-міністра із закликом вирішити нарешті питання про посилення присутності гвардійців, поліцейських і прикордонників на півдні Херсонщини, особливо в Генічеському районі. Аналогічне звернення направлено міністру внутрішніх справ Авакову», – йдеться в повідомленні.

За її словами, «ситуація з безпекою на півдні Херсонщини досі не набагато краще весни 2014 року, коли російські військові з Криму заглибилися на кілька кілометрів углиб материка».

«І зупиняли їх на Чонгарі звичайні жителі українських сіл з мисливською зброєю. За 4 роки можливості безпеки України значно зросли, але присутність силових структур поблизу окупованого Криму мізерне, їх недостатньо для ефективної протидії постійної підривної діяльності Росії», – написала Гопко.

Раніше Олег СЛОБОДЯН, помічник глави Держприкордонслужби України в ефірі програми «Питання національної безпеки», телепроект Центру журналістських розслідувань,  заявив, що РФ господарює в Чорному і Азовському морях, контролює акваторію анексованого Криму і захоплює українські судна разом з екіпажами. Державна прикордонна служба поки що не може своїми силами протистояти беззаконню РФ в українських територіальних водах.