У Миколаєві попрощалися з офіцером-морпіхом Конотопенко, який служив в Криму і не зрадив Україну

Новини
Полковник морскої піхоти ВМСУ Олександр Конотопенко Фото: dumskaya.net

У Миколаєві в четвер, 17 травня, попрощалися з начальником групи підготовки і застосування снайперів морської піхоти Військово-Морських сил України полковником Олександром Конотопенко, який служив в Криму і після його окупації Росією залишився вірним присязі і вийшов на материкову частину України.

Морський піхотинець помер 16 травня від онкологічного захворювання. Це відбулося всього через два дні після присвоєння йому чергового військового звання, розповіли виданню «Думская» близькі Олександра, передає Центр журналістських розслідувань.

Конотопенко був одним з тих офіцерів, хто відмовився служити країні-агресору і вийшов на материкову частину України з окупованого Криму. Колеги кажуть, що він був одним з найбільш грамотних офіцерів ВМС, справжнім патріотом України.

Полковник Олександр Конотопенко народився в 1976 році в Петропавловську-Камчатському . У 1998 році закінчив Одеський інститут сухопутних військ. Службу починав командиром взводу вогневої підтримки 40 аеромобільної бригади (зараз це 79-та одшб). Дослужився в ній до заступника командира батальйону. У 2010 році Конотопенка перевели в Крим на посаду начальника 1-го окремого батальйону морської піхоти ВМСУ (зараз 36-та бригада морської піхоти).

З 2012 року служив в управлінні бойової підготовки командування ВМСУ. У липні 2017 року очолив групу підготовки і застосування снайперів.

Учасник антитерористичної операції на сході України. Нагороджений відзнаками Міноборони і командувача Сухопутними військами.