Міносвіти оголосило догану ректору сумського вишу через практику студентів у Криму

Новини

Міністерство освіти і науки України оголосило догану ректору Сумського державного педагогічного університету Юрію Лянному через організацію студентської практики в окупованому Криму.

Про це повідомили в прес-службі відомства, передає Центр журналістських розслідувань.

«21 травня 2018 року в МОН підписаний наказ про оголошення догани ректору Сумського державного педагогічного університету імені Макаренка Юрію Лянному за невиконання умов трудового контракту», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що таке рішення прийнято на підставі рекомендацій експертно-кадрової комісії 17 травня.

При цьому в Міносвіти уточнили, що крім організації практики студентів в Криму причиною догани стали результати позапланової перевірки університету Державною інспекцією навчальних закладів та можливі порушення антикорупційного законодавства ректором.

За інформацією відомства, міністерство направило лист до Служби безпеки України з проханням з’ясувати обставини організації та здійснення поїздки студентів університету в Криму, під час якої життя студентів було в небезпеці.

В кінці минулого тижня телеканал UA: Суми повідомляв, що група студентів 1-3 курсів Сумського педагогічного університету, майбутні фахівці в туристичній галузі, перебували на практиці в окупованому Криму. За словами ректора вузу Юрія Лянного, студенти поїхали до Криму, тому що в Сумській області відсутні маршрути відповідної складності.

Ректор показав план маршруту, затверджений керівництвом університету: з міста Судак до Ангарського перевалу – з 27 квітня по 7 травня. Він також зазначив, що це питання було погоджено зі Службою безпеки України.

Як пише UA: Суми, представник керівника управління СБУ в Сумській області Олеся Рапута заперечила заяви Лянного про узгодження маршруту.