СММ ОБСЄ зафіксувала загибель 107 мирних жителів на Донбасі з початку року

Новини
Голова СММ ОБСЄ Ертурул Апакан Фото: Reuters

З початку 2018 року на Донбасі спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували понад 100 тис. порушень режиму припинення вогню і 107 смертей мирних жителів.

Про це повідомив глава СММ ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан на спеціальному засіданні Ради безпеки ООН, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

«З січня поточного року СММ ОБСЄ зафіксувала понад 100 тис. порушень припинення вогню після недовгої паузи в бойових діях, після чого вони відновилися», – сказав Апакан.

Він також поінформував, що 30 травня в Мінську відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Сході України, зокрема підгрупи з безпеки.

Апакан зазначив, що спостерігачі СММ фіксують обстріли об’єктів цивільної інфраструктури і загибель мирних жителів.

«З початку року місія підтвердила загибель 107 мирних жителів, більшість з них загинули внаслідок артобстрілу, або підірвалися на мінах або саморобних вибухових пристроях. Більшість випадків сталися в квітні-травні», – поінформував глава СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, за данними ООН, на Донбасі з початку військових дій загинули понад 2,5 тис. цивільних осіб, і понад 9 тис. отримали поранення.