Лавров назвав умови зустрічі глав МЗС у «нормандському форматі»

Новини
Голова МЗС РФ Сергій Лавров Фото: Reuters

Зустріч міністрів закордонних справ «Нормандської четвірки» відбудеться лише за умови розведення збройних сил від лінії дотику у Станиці Луганській на Донбасі та прийняття «формули Штайнмаєра», заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Deutsche Welle.

«Наразі наші німецькі та французькі колеги пропонують провести міністерську зустріч «нормандського формату», і, звісно, ця зустріч матиме сенс тільки в тому випадку, якщо ось ці два провали – розведення сил і засобів у Станиці Луганській і фіксація на папері «формули Штайнмаєра» – будуть заповнені, і «нормандська четвірка» затвердить таку заяву», – наголосив Лавров.

Очільник російського МЗС розкритикував намагання скликати «Нормандську четвірку» без вирішення питань розведення сил та «формули Штайнмаєра»:

«Без такої заяви щодо цих двох тем, які вже стали ганьбою для нашої роботи в «нормандському форматі», збиратися безглуздо».

Нагадаємо, «Нормандська четвірка» – формат міжнародних зустрічей та консультацій з мирного врегулювання на Донбасі у складі України, Німеччини, франції та Росії.

«Формула Штайнмаєра» – запропонований колишнім головою МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром план мирного врегулювання на Донбасі, за яким закон України про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей вводиться в дію в день виборів місцевого самоврядування на Донбасі.