Посли ЄС схвалили заборону на інвестиції в Крим ще на рік – журналіст

Посли країн Євросоюзу вирішили продовжити ще на рік заборону на інвестиції в економіку окупованого Росією Криму. Глави МЗС країн ЄС затвердять це рішення 18 червня.

Про це в мікроблозі Twitter повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, передає Центр журналістських розслідувань.

«Посли ЄС на цьому тижні вирішили продовжити заборону інвестицій ЄС в Крим на 1 рік. Глави МЗС країн ЄС затвердять це рішення 18 червня», – написав Йозвяк.

Санкції включають в себе заборони на імпорт в ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестиції в Крим і Севастополь та послуги, пов’язані з туристичною діяльністю в Криму і Севастополі. Крім того, заборонено експорт з ЄС низки товарів і технологій в Крим і Севастополь для транспортного, телекомунікаційного та енергетичних секторів, а також для нафтогазової та гірничої галузей.

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року Рада Євросоюзу продовжила обмежувальні заходи, введені у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя Росією, до 23 червня 2018 року. Санкції встановлюють заборону на інвестиції ЄС в економіку півострова.