США дали КНДР гарантії безпеки в обмін на ядерне роззброєння

Новини

Лідер КНДР Кім Чен Ин зобов’язується до «повної денуклеаризації Корейського півострова» (процес скорочення арсеналів ядерної зброї, його носіїв і засобів доставки, а також виробництва) в спільному документі, підписаному з президентом США Дональдом Трампом.

Про це йдеться в тексті документа, підписаного в Сінгапурі, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Європейську правду».

Подібні зобов’язання лідер КНДР вже брала не собі в переговорах з Південною Кореєю. Як відомо, в кінці травня Пхеньян ліквідував свій полігон для ядерних випробувань.

ВВС також наводить чотири ключові пункти з підписаного лідерами США і КНДР документа:

– Сполучені Штати і КНДР зобов’язуються встановити нові відносини США-КНДР відповідно до бажання народів обох країн досягти миру і процвітання.

– Сполучені Штати і КНДР об’єднають свої зусилля по створенню тривалого і стабільного мирного режиму на Корейському півострові.

– Знову підтверджуючи Декларацію від 27 квітня 2018 року, підписану в Панмунджоне (між лідерами КНДР і Південної Кореї, – ред.), КНДР зобов’язується докласти зусиль для повної денуклеаризації Корейського півострова.

– Сполучені Штати і КНДР зобов’язуються проводити роботи з пошуку останків військовополонених, включаючи негайну репатріацію тих, кого вже ідентифікували.

«Президент Трамп зобов’язався забезпечити гарантії безпеки КНДР, а голова Кім Чен Ин підтвердив свою тверду і непохитну прихильність повної денуклеаризації Корейського півострова», – йдеться в документі.

Президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин підписали спільний документ за підсумками історичного саміту в Сінгапурі.