Держдеп США закликав РФ негайно звільнити політв’язнів

Новини
Спікер Держдепу США Хізер Нойерт Фото: US Departament of State

Державний департамент США закликав Росію негайно звільнити 150 політичних в’язнів, утримуваних в даний час в тюрмах РФ і в окупованому Криму з політичних або релігійних мотивів.

Про це йдеться в заяві прес-секретаря Держдепу США Хізер Ноєрт, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Сполучені Штати глибоко стурбовані зростаючим числом осіб – тепер понад 150 – визнаних авторитетними правозахисними організаціями політичними і релігійними ув’язненими, яких утримує уряд Російської Федерації. Ми особливо стурбовані станом чотирьох несправедливо ув’язнених українців, які в даний час голодують: Олег Сенцов, Станіслав Клих, Олександр Шумков і Володимир Балух», – йдеться в повідомленні.

Крім того в американському зовнішньополітичному відомстві нагадали про російського правозахисника Оюба Тітієва, який в Чечні переслідується за сфабрикованим звинуваченням в незаконному обороті наркотиків; затриманого травні 2017 року представника релігійної організації Свідки Єгови Денніса Крістенсена; п’ятьох лідерах Церкви саєнтології, які були затримані в червні 2017 року, а також про десятьох мусульманських послідовниках турецького богослова Саїда Нурсі.

«Ми закликаємо Росію негайно звільнити всіх тих, хто визнаний політичним або релігійним ув’язненим, і припинити використання правової системи для придушення інакомислення і мирної релігійної практики», – заявили в Держдепі США.