Bloomberg видалив зі своєї публікації карту з Україною без Криму

Крим

Авторитетне американське інформаційне агентство Bloomberg, яке раніше в своєму матеріалі опублікувало карту світу, на якій Крим був позначений іншим кольором, ніж Україна, після реакції українського посольства в США видалило карту з публікації.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство УНІАН.

Публікація в Bloomberg була відредагована 22 червня о 21:34 (GMT+3). Видання додало до матеріалу примітку «Виправлено: видалена карта з помилками».

21 червня Bloomberg опублікував у своїй статті «Ринки, що розвиваються стикаються з політичним викликом: Керівництво з виборів» карту світу, на якій окупований Росією півострів Крим не належить Україні.

На карті, де Україна була позначена жовтим кольором, як країна, в якій вибори повинні відбутися в 2019 році, півострів мав світло-сірий колір. У свою чергу Росія була позначена темно-сірим кольором, як країна, в якій вибори вже відбулися.

Фото: bloomberg.com

Посольство України в США на офіційній сторінці в мікроблозі Twitter критично відреагувало на цю публікацію, закликавши видання виправити помилку.

«Журналістика повинна бути правильною. Bloomberg, не грайте на руку російській агресії і пропаганді! Крим перебуває під тимчасовою окупацією Росії, але він є і буде невід’ємною частиною території України. Будь ласка, виправте помилку на мапі, Крим повинен бути позначений жовтим кольором, як Україна», – говорилося в повідомленні.

Як повідомлялось, 11 листопада 2017 року відоме американське видання The New York Times опублікувало карту, на якій окупований Росією Крим був зображений одного кольору з Російською Федерацією і названий «спірною» територією. МЗС України звернулось до видання з вимогою виправити карту у своїй статті.