Чубаров закликав українців вийти на мітинги і ходу в День кримськотатарського прапора

Новини

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав всіх українців вийти на мітинги і ходу в День кримськотатарського прапора, 26 червня.

«26 червня 2018 року о 18.00 збираємося все для святкування Дня кримськотатарського прапора. Місце збору – на широкому тротуарі вулиці Хрещатик напроти будинку Національної спілки журналістів України, вул. Хрещатик, 27-а. Збираємося всі – це означає, що не лише кримські татари ( їх тут в Києві не так багато), не лише вихідці з Криму (вони прийдуть, аби підтримати свої сусідів – кримських татар).

Збираємося всі – це означає, що кияни в День кримськотатарського прапора зможуть продемонструвати свою єдність з громадянами України, які проживають у тимчасово окупованому Криму – кримськими татарами, українцями, людьми інших національностей.

Візьміть дітей, запросіть своїх друзів – ми будемо раді вам всім на святі кримськотатарського прапора.

Рівно о 18.30 ми почнемо ходу і понесемо величезний кримськотатарський прапор довжиною 36 метрів від місця збору (вул. Хрещатик, 27-а) до Майдану Незалежності.

О 19.00 на Майдані Незалежності відбудеться невеликий концерт кримськотатарських артистів і мітинг учасників ходи з прапором», – повідомив Чубаров.

26 червня кримські татари відзначають День національного прапора. Датою святкування був обраний перший день другого Курултаю кримськотатарського народу, який пройшов 26-27 червня в Сімферополі в 1991 році.

Прапор кримських татар є полотно небесного кольору із зображеним на ньому знаком – тамгою – золотого кольору.