Балух: Влада Кремля тримається на брехливій пропаганді, залякуванні і жорстокій розправі з неугодними

Новини
Володимир Балух Фото: RFE/RL

Український активіст Володимир Балух, якого «Роздольненський районний суд» окупованого Криму у четвер, 5 липня, засудив до 5 років колонії загального режиму, передав із судового залу листа, в якому заявив, що влада Кремля на тимчасово окупованих територіях, як в самій Росії «тримається на тотальній брехливій пропаганді та залякуванні і жорстокій розправі з неугодними».

Фотокопію листа опубліковав насвоїй  сторінці в Facebook перший заступник голові Меджлісу кримськотатарсьокого народу Наріман Джелялов, передає Центр журналістських розслідувань.

Публікуємо повний текст листа Володимира Балуха.

«Красно дякую всім за Ваші листи і молитви, за Вашу підтримку мене особисто, моєї матері, моєї родини! Ваша щира участь в моєму житті – це неоціненний скарб, дарований Богом чомусь саме мені.

Я безмежно вдячний Богу, батькам і своєму народу за те, що від народження маю душу, розшиту червоно-чорними барвінками турботливими руками рідної Неньки! Дякую за любов, в якій я все життя купаюсь, за генетичний код, що дарує здатність бачити справжню красу, цінувати її, співати її чарівною мовою і розуміти, що справжність її замішана виключно на Честі, Гідності і Правді.

А Правда в тому, що на Майдані від рук адептів кремля загинули герої, яким люди далі ім’я «Небесна сотня». Правда в тім, що наш прапор символізує гідне господарювання на Богом дарованій нам землі і непереборне стремління до пізнання Всесвіту.

Правда в тім, що, розлючений нескореністю українців, хижий кремль поквапився відшматувати від тіла України бодай скільки встигне земель, аби послабити її та вкотре принизити в очах Світу. Правда в тім, що його (кремля) влада на тимчасово окупованих територіях, як і на території 1\7 частини суші загалом тримається на тотальній брехливій пропаганді та залякуванні і жорстокій розправі з неугодними.

Правді і в тім, що, більше за постріли гармат і пуски балістичних ракет, патологічно брехливий кремлівський режим боїться одного слова Правди. Фарс, розіграний зрадниками України, в купі з посіпаками кремля, із моєю, вже третьою за останні два з половиною роки судимістю, це беззаперечно доводить.

Створювана московитськими пропагандистами картинка загальної благодаті розсипається, коли є розуміння, яким чином її малюється. Сотні тисяч кримчан змушують мовчати і чекати кращих часів, показово караючи тих, хто не здатен погодитись на приниження.

Моєю подякою Вам за українськість хай стане задокументована і засвідчена печатками Правда про методи, якими окупанти розправляються з громадянами України в Криму. Сподіваюсь, що цей аргумент в дискусіях зі світом допоможе Україні більш гідно протистояти черговому зазіханню на її незалежність.

А закінчити дозвольте цитатою з книги глибоко шанованою мною пані Ліни Костенко «Записки українського самашедшого»: «Не з нашим розумом осягнути, як виглядає Бог. Я тільки знаю, що Той, хто запустив моє серце, Той запустив і Всесвіт».

Моє серце б’ється в серці Українського Всесвіту…

Крим це Україна! Слава Україні! Щиро Ваш, В.Балух 05.07.2018».

Як повідомлялось, 5 липня в Криму «Роздольненський районний суд» засудив Володимира Балуха у «справі про дезорганізацію діяльності Роздольненського ІТТ» до 3 років колонії загального режиму. За сукупністю з попередньою справою про «зберігання боєприпасів» активіста засудили до 5 років в колонії загального режиму і штрафу 10 тис рублів.

МЗС України висловив Росії протест через винесення «судом» окупованого Криму нового «вироку» українському активісту Володимиру Балуху та закликали міжнародних партнерів вплинути на Кремль задля звільнення українця.

Нагадаємо, 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив фермера Володимира Балуха, який підняв над своїм будинком український прапор, до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів за фальсифікованим обвинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів».

14 березня 2018 року «Верховний суд Криму» змінив в частині покарання вирок Балуху, зменшивши йому термін покарання на 2 місяці. 19 березня активіст оголосив безстрокове голодування через незаконний вирок.