В СБУ заявили, що знайшли на Херсонщині пособника анексії Криму з гранатами і медалями

Новини

Співробітники СБУ повідомили, що виявили в Херсонській області громадянина України, який сприяв російської анексії Криму в 2014 році.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Правоохоронці встановили, що херсонець, перебуваючи в 2014 році на території АР Крим, перейшов на бік агресора і сприяв проведенню псевдореферендума, ініційованого окупаційною владою», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, співробітники СБУ спільно зі слідчим відділом управління СБУ в АРК, провели за місцем проживання громадянина санкціоновані обшуки в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили відомчу медаль Міністерства оборони Росії «За повернення Криму», медаль «За захист Криму» з відповідними нагородними документами, довідку виконкому однієї з селищних рад Криму про участь в забезпеченні громадського порядку на виборчій дільниці, паспорт громадянина Росії і страхове свідоцтво Росії про пенсійне забезпечення. Чоловік також зберігав заохочувальні грамоти, видані російськими козацькими організаціями та органами місцевого самоврядування Криму, заборонену комуністичну символіку і георгіївські стрічки.

Також правоохоронці вилучили ручні гранати Ф-1 і РГД-5 і двісті п’ятдесят грамів речовини, схожої на порох, зазначили у відомстві.

Вирішується питання про оголошення про підозру і обрання запобіжного заходу.