На Донбасі у вівторок загинув український боєць – Міноборони

Новини

На Донбасі вранці у вівторок, 17 липня, в зоні проведення операції Об’єднаних сил (ООС) внаслідок бойових дій загинув 40-річний військовослужбовець Збройних сил України.

Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Міноборони України Дмитро Гуцуляк, передає Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні, 17 липня, близько 8 години ранку російська збройна агресія забрала життя ще одного українського Героя. Внаслідок бойових дій, загинув один наш військовослужбовець, 1978 року народження», – сказав Гуцуляк.

Він додав, що з початку доби 17 липня в районі проведення ООС на Донбасі, українськими військовими зафіксовано 2 прицільних ворожих обстріли.

Окупанти, зокрема, застосували гранатомети та стрілецьке озброєння по українським позиціям біля населених пунктів Золоте та Гнутове.

Нагадаємо, 27 липня Тристороння контактна група (ТКГ) за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей домовилися про встановлення з 1 липня на Донбасі всеосяжного і безстрокового режиму припинення вогню в зв’язку з початком жнив. «Хлібне перемир’я» стало 15 з початку війни на сході України. Всі перемир’я, оголошені раніше, систематично порушувалися бойовиками.