«Бумбокс» зіграє на адмінкордоні з Кримом з вимогою звільнити політв’язнів Кремля

Новини
Фото: Facebook Андрій Гордєєв

Український гурт «Бумбокс» увечері 19 липня дасть годинний концерт на адміністративному кордоні з окупованим Кримом з вимогою звільнити всіх українських політичних в’язнів Кремля.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, передає Центр журналістських розслідувань.

«19 липня о 20:00 на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим біля контрольного пункту в’їзду/виїзду Каланчак (Херсонська область) гурт Бумбокс зіграє концерт – годинний сет. Саме такого роду ненасильницькою акцією протесту гурт вимагає звільнення всіх українських політичних в’язнів з російських таборів», – написав Гордєєв.

Він додав, що Херсонська ОДА допоможе всім бажаючим взяти участь у заході, який організовує «Бумбокс», дістатися з Херсона до адмінкордону.

Як повідомляє видання Українська правда з посиланням на прес-службу групи «Бумбокс», концерт і його відеозйомка будуть проходити в рамках спільної з Білоруським Вільним театром роботи над документальним фільмом «Return Ticket».

«Стрічка має на меті привернути увагу світової спільноти до проблеми незаконної окупації частини територій нашої держави, до порушення прав людини (зокрема кримськотатарського народу, тимчасово переміщених осіб) та політичних в’язнів кремлівського режиму», – йдеться в повідомленні.

Фільм буде знятий за підтримки Міжнародної асоціації журналістів (IFJ).