СБУ перевіряє посадових осіб «ДніпроАзоту», дії яких призвели до дефіциту хлору в Україні

Новини
Фото: capital.ua

СБУ почала перевірку дій посадових осіб ПАТ «ДніпроАзот», які привели до створення дефіциту рідкого хлору в Україні – основного реагенту для безперебійного забезпечення населення питною водою.

Це створило передумови до порушення нормального функціонування об’єктів життєзабезпечення населення та небезпеку для здоров’я людей, повідомляє Центр журанлісткіх розслідувань з посиланням на інформацію прес-центр спецслужби

«З 15 червня 2018 адміністрацією ПАТ «ДніпроАзот» в порушення договірних зобов’язань та без завчасного попередження призупинено виробництво та відвантаження рідкого хлору водопостачальним підприємствам України, що унеможливлює обеззараження питної води, створює загрозу виникнення масових отруєнь та поширення епідемій», – вказали в СБУ .

У той же час спецслужба перевіряє обґрунтованість збільшення в кілька разів вартості реагенту на шляху від виробника до кінцевого споживача.

За результатами перевірки слідчими СБУ буде прийнято рішення щодо кваліфікації за Кримінальним кодексом України дій осіб, причетних до штучного створення передумов до виникнення надзвичайної ситуації.

ПАТ «ДніпроАзот» контролює український олігарх Ігор Коломойський.