На Донбасі окупанти посилено формують мобілізаційний резерв 1 і 2 армійських корпусів ВС РФ – ГУР

Новини

На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей російські окупаційні адміністрації посилюють заходи з формування мобілізаційного резерву дислокованих на Донбасі 1-го і 2-го армійських корпусів Збройних сил РФ, використовуючи репресії і примус.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передає Центр журналістських розслідувань.

«У діяльності «військових комісаріатів» окупантів почався перехід від агітаційно-пропагандистських та інформаційних заходів (поширення оголошень і листівок, вкидання повісток в поштові скриньки тощо) до репресивно-примусових із залученням співробітників т.зв. силових відомств», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, відзначають в ГУР, на окремих підприємствах окупованих територій під погрозами залучення до т.зв. «кримінальної відповідальності за ухилення від виконання військового обов’язку», здійснюється примусове залучення працівників чоловічої статі (у віці від 18 до 50 років) до проходження медичних комісій з метою визначення придатності «до проходження військової служби і взяття на військовий облік».

У той же час відзначається збільшення випадків затримання на вулицях окупованих населених пунктів представників зазначеної категорії т.зв. військовими патрулями з подальшим супроводом до «військкоматів».