Порошенко підписав закон про посилення соцзахисту постраждалих учасників АТО і Революції Гідності

Новини
Президент України Петро Порошенко Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон України про посилення соціальниого захисту учасників Антитерористичної операції (АТО), Революції Гідності та їхніх сімей.

Про це глава держави повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Україна підтримує героїв Революції Гідності та воїнів, що боронять нас від російської агресії. Підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності та деяких інших осіб», яким посилено соціальний захист учасників АТО, Революції Гідності та їх родин. Законом визначено та розширено пільги та гарантії постраждалих майданівців; удосконалено законодавство щодо статусу працівників, які брали участь в АТО; унормовано порядок експертизи для дітей з інвалідністю», – написав президент.

В свою чергу, як повідомляє президентська прес-служба, цим законом вносяться зміни до низки законів України в частині: визначення пільг та інших соціальних гарантій для постраждалих учасників Революції Гідності; встановлення, що медико-соціальна експертиза дітей проводиться лікарсько-консультативними комісіями лікувально-профілактичних закладів.

Законом також приводяться у відповідність до статті 9 Закону про статус ветеранів війни норми статей 6, 7 та 10 цього Закону в частині визначення статусу працівників підприємств, установ, організацій, які брали безпосередню участь у забезпеченні проведення АТО, перебуваючи безпосередньо в районах АТО у період її проведення; змінюються терміни «інвалід», «дитина-інвалід», «інвалід з дитинства», «інвалід війни» відповідно на терміни «особа з інвалідністю», «дитина з інвалідністю», «особа з інвалідністю з дитинства» та «особа з інвалідністю внаслідок війни»; приводяться у відповідність до Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

22 травня 2018 року Верховна Рада прийняла закон №8201 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності та деяких інших осіб».