Олександр Усик переміг росіянина Гассієва і став абсолютним чемпіоном світу

Новини
Абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик Фото: Twitter World Boxing Super Series

Український боксер, кримчанин Олександр Усик в ніч на неділю, 22 липня, переміг росіянина Мурата Гассієва в фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) і став абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі, завоювавши пояси WBC, WBO, WBA, IBF, журналу The Ring, а також Кубок Мохаммеда Алі.

Видовищний 12-раундовий бій проходив в Московії на рингу спорткомплексу «Олімпійський», передає Центр журналістських розслідувань.

Бій пройшов за тотальної переваги Усика, якому всі троє суддів віддали перемогу за очками – 120: 108, 119: 109, 119: 109.

Фото: Twitter World Boxing Super Series

31-річний уродженець Сімферополя (АР Крим, Україна) Олександр Усик, у якого в активі тепер 15 перемог, з них 11 – нокаутом, став першим абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі, який об’єднав відразу чотири чемпіонські пояси. Раніше абсолютним чемпіоном був той боксер, який завоював три пояси.

Фото: Twitter World Boxing Super Series

Окрім звання, поясів і Кубку Мохаммеда Алі, українець також отримав 10 млн. дол. лризових.

Фото: Twitter World Boxing Super Series

28 січня 2018 року Усик в півфіналі Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) переміг чемпіона світу за версією WBC, латвійця Майріса Бріедіса, ставши володарем поясів WBC і WBO

24-річний уродженець Владикавказу (Північна Осетія, РФ) Мурат Гассієв, в чвертьфіналі WBSS нокаутував поляка Кшиштофа Влодарчика, а в півфіналі переміг іспанця Юньера Дортікоса, ставши володарем поясів WBA і IBF. Раніше у Гассієва було 26 перемог, з них 19 – нокаутом. Тепер у нього є одна поразка.

Фінальний бій Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) повинен був пройти 11 травня в Джидді (Саудівська Аравія), але через отриману Усиком травму був перенесений. Нові торги на проведення бою 21 липня виграла російська сторона, тому українець був змушений проводити поєдинок «на рингу» суперника.

В результаті всі три поєдинки в рамках турніру WBSS – чвертьфінал, півфінал і фінал, Усик провів на території своїх суперників.