Українські військові закуплять снайперські гвинтівки в Канаді

Новини
Фото: cutisproject.org

Українські військові підписують договір з канадським виробником зброї про постачання снайперських гвинтівок.

Про це повідомив в ефірі англомовного телеканалу UATV депутат Палати громад від Консервативної партії Канади Джеймс Безан, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Громадського радіо.

Безан зазначив, що укладання угоди стало можливим завдяки рішенню Канадського уряду додати Україну до списку країн, яким Канада продає летальну зброю. Поставки відбуватимуться на комерційній основі.

Депутат також вказав, що канадський уряд може накладати певне вето, зокрема може не дозволити експортувати зброю. Але як тільки угоду по купівлю снайперських гвинтівок буде підписано, та, зважаючи, що Україна перебуває у списку країн, яким дозволено продавати летальну зброю, запуститься автоматичний процес і тоді міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд повинна буде підписати дозвіл на експорт.

Безан також зазначив, що в Канаді є й інші виробники обладнання і зброї, наприклад кулеметів та легких бронемашин. Вони вбачають потенціал у співпраці з українськими військовими для їх кращого озброєння.

Як повідомлялося, в грудні 2017 року Канада включила Україну до контрольного списку країн, яким канадським експортерам дозволено продавати автоматичну вогнепальну зброю (Automatic Firearms Country Control List).