У Керчі окупанти виведуть з експлуатації ТЕЦ, що забезпечувала теплом половину міста

Новини

У окупований Керчі прийняли рішення вивести з експлуатації з січня 2022 року Камиш-Бурунську ТЕЦ, яку вважають морально застарілої і економічно не ефективною.

Про це повідомив генеральний директор АТ «Крим ТЕЦ» Тарас Цілий, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, з 1 січня 2022 роки для Камиш-Бурунської ТЕЦ припиняється дія спеціального статусу вимушеної генерації, який був передбачений постановою уряду Росії № 1446 від 26 грудня 2016 року.

Як повідомляє прес-служба «Крим ТЕЦ», ця постанова тимчасово давала певні економічні преференції кримським об’єктам енергетики в порівнянні з російськими.

«Зокрема, давно застарілої Камиш-Бурунської ТЕЦ, якій вже понад 70 років, це дозволяло триматися на плаву», – повідомляє прес-служба компанії.

Гендиректор АТ «Крим ТЕЦ» заявив чолі російської адміністрації Керчі Сергію Бороздіну, що «після завершення дії цієї постанови компанія не бачить можливості зберегти ТЕЦ в її нинішньому вигляді для теплопостачання міста».

Компанія також не планує реконструювати Камиш-Бурунський ТЕЦ, або вести роботи по заміні обладнання та трубопроводів, посилаючись на затверджену схему теплопостачання Керчі на 2016-2031 роки, яка передбачає децентралізацію джерел теплової енергії і повне виведення з експлуатації магістральних теплотрас, що відходять від Камиш-Бурунської ТЕЦ.

«До 2022 роки ми продовжимо нашу роботу, оскільки жителів без тепла залишати, безумовно, не можна ні за яких обставин. Але з 2 022 ми не бачимо можливості для функціонування Камиш-Бурунської ТЕЦ», – підкреслив Тарас Цілий.

У Керчі – два основних постачальника теплової енергії: ГУП «Кримтеплокомуненерго» і АТ «Крим ТЕЦ». Тариф на постачання теплової енергії населенню для першого підприємства встановлено на рівні 2677,67 рубля за гігакалорію (з ПДВ), для другого – 2335,14 рубля за гігакалорію (з ПДВ).

У березні в Криму визнали, що нові електростанції не покриють усіх потреб окупованого півострова.