Прокурор АРК вимагає притягти до відповідальності іноземних учасників «міжнародних форумів» у Криму

Новини

Прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов зажадав посилити роботу по залученню до відповідальності іноземних громадян, які відвідують окупований Крим з порушенням українських законів, для участі в «міжнародних заходах», які на півострові проводить кримська «влада».

Про це прокурор АРК заявив на координаційній нараді правоохоронних органів Криму, передає Центр журналістських розслідувань.

Як повідомляє прес-служба відомства, на нараді розглянули питання про незаконні заходи морських суден в закриті порти Криму, авіаперельоти і порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію і виїзду з неї представниками іноземних держав для участі в різних «форумах».

«Я неодноразово наголошував на необхідності використання інститутів спеціального попереднього розслідування і міжнародно-правову допомогу. Як це не прикро, але в повній мірі цього не відбувається. Так, у нас створені реєстри, які щодня поповнюються порушниками українського законодавства, але я вимагаю реальних кроків для притягнення винних осіб до відповідальності. Я повторю слова президента України Петра Порошенка: ми повинні зробити Крим непідйомним для країни-окупанта. Коли перестануть плавати суду, літати літаки і їздити іноземні гастролери – це неодмінно прискорить цей процес», – сказав Гюндуз Мамедов.

За інформацією прес-служби відомства, участь у нараді взяли керівники ГУ Нацполіціі в АРК, ГУ СБУ в Автономній Республіці Крим, митниці в Херсонській області, АРК і Севастополі і представники Державної прикордонної служби України.

У 2017 році українські прикордонники заборонили в’їзд в Україну 104 іноземним громадянам – діячам культури і мистецтва, які незаконно відвідували окупований Крим.