Конгрес США схвалив виділення Україні $250 млн на оборону

Новини

Палата представників Конгресу США схвалила виділення Україні $250 млн на забезпечення безпеки.

Таке рішення було прийнято під час розгляду поправок до проекту про бюджет на 2019 фінансовий рік, повідомило посольство України в США, передає Центр журналістських розслідувань.

У повідомленні наголошується, що з зазначених $250 млн $50 млн повинно бути направлено на летальні засоби озброєнь.

У документ включено основні положення проекту закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки, який передбачає допомогу Україні в посиленні своїх повноважень із захисту від кібератак. Зокрема, Держдепу США доручається подати до Конгресу доповідь про стан співробітництва з Україною в сфері кібербезпеки з метою пошуку нових напрямків такої взаємодії і підтримки, зазначили в посольстві.

Надалі проект закону про бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони повинен бути підтриманий Сенатом і переданий на підпис президенту США.

Раніше Пентагон погодив виділення Україні $200 млн на придбання військової техніки і підготовку військовослужбовців. За даними відомства, з 2014 року військова допомога Україні з боку США склала приблизно $1 млрд.

У березні цього року США схвалили постачання Україні 210 протитанкових комплексів Javelin і 37 пускових установок на $ 47 млн.