Стан Катерини Гандзюк стабільно тяжкий – лікар

Новини
Катерина Гандзюк Фото: Facebook

За інформацією медиків, стан керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерини Гандзюк, яку 31 липня біля під’їзду її будинку невідомий чоловік облив ймовірно кислотою, стабільно тяжкий.

Про це Центру журналістських розслідувань розповів лікар-анестезіолог Херсонської обласної лікарні Ігор Равелєв

«Ми стабілізували усі життєво важливі функції. Стан досі тяжкий, але вона притомна», – повідомив лікар.

Медик розповів, що хімічним опіком уражені понад 30% тіла Катерини. Роз’їдаюча рідина потрапила на передню частину грудної клітки потерпілої, руку, голову, обличчя. Також Катерина отримала опік лівого ока.

Друг та юрист Катерини Гандзюк Масі Найєм, якому вранці у середу вдалося навідати її у лікарні, повідомив Центру журналістських розслідувань, що вночі в неї була температура.

«Була температура, їй колять морфій, але вона може говорити, каже нападника не впізнала», – сказав Масі Найєм.

Постраждала Катерина Гандзюк в Херсонській обласній лікарні 1 серпня 2018 р Фото: Facebook Masi Nayyem

Він також повідомив, що причиною злочину сама Катерина вбачає свою активну громадську діяльність та проукраїнську позицію. У скоєному підозрює співробітників поліції, які співпрацюють з місцевими сепаратистами.

Напередодні в ГУ Нацполіції в Херсонської області опублікували відео втікаючого зловмисника, який напав на Гандзюк, та звернулись з проханням надати будь-яку інформацію щодо встановлення особи чоловіка.

«Цього чоловіка можна було побачити, 31 липня о 08:30 ранку, у мікрорайоні Таврійський на вулиці 49-ї Гвардійської Дивізії. Зловмисник був одягнений у темну футболку, темну кепку, коричневі шорти та темне взуття», – сказано у зверненні Главку Нацполіції Херсонщини.

Нагадаємо, 31 липня на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Невстановлений чоловік облив її «невідомою рідиною», у результаті жінку госпіталізовано з хімічним опіком.

Правоохоронці спочатку кваліфікували злочин за ст.296 КК України (хуліганство). Згодом прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що злочин проти Катерини Гандзюк перекваліфіковано за ч.2 ст.121 КК України (умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого). Юрій Луценко взяв під особистий контроль кримінальне провадження, відкрите за фактом нападу на Гандзюк.