ВМСУ провели навчання з протидії диверсіям та захопленню критичних об’єктів інфраструктури Одещини

Новини
Фото: прес-центр Командування ВМСУ

На Одещині Військово-Морські Сили ЗС України спільно з підрозділами Антитерористичного центру СБУ, Держприкордонслужби, Головного управління Нацполіції в Одеській області, Нацгвардії та Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели тактичне навчання з протидії проведення противником диверсій та захоплення критичних об’єктів інфраструктури регіону.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посилання на інформацію прес-центру Командування ВМСУ.

Як зазначається, навчання проходили під керівництвом командувача ВМСУ віце-адмірала Ігоря Воронченка. Метою маневрів було відпрацювання сумісних дій щодо недопущення проведення противником диверсій та захоплення важливих об’єктів інфраструктури в Одеській області.

«Це перший у цьому році подібний міжвідомчий захід підготовки ВМС ЗС України з іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами. Росія продовжує загарбницьку політику в Чорноморському регіоні. Навчання були спрямовані на попередження дестабілізаційних ворожих дій, захист інфраструктури та важливих державних об’єктів, що постійно перебувають під увагою противника» , – сказав Воронченко.

Він наголосив, що тільки сумісними силами можливо досягти успішного результату. Триденні тактичні навчання стали початком проведення подальших таких маневрів, але з відповідним нарощуванням сил і засобів.

У ході навчань, основна увага приділялася відпрацюванню спільних дії при виконанні завдань із блокування і знищення сил та засобів противника на об’єктах морської інфраструктури портів Чорноморського регіону, удосконаленню навичок в організації управління діями сил під час ізоляції кризового району та взаємодії усіх задіяних сил і засобів українських ВМС з силами безпеки і оборони.

Як повідомлялося, в кінці червня ВМСУ провели на території Херсонської області навчання біля адміністративного кордону з окупованим Кримом, в ході яких Командування морської піхоти з артилерійськими підрозділами українських ВМС відпрацювали оборону морського узбережжя і знищення противника, який здійснював наступ з території Кримського півострова.