У МЗС України назвали поїздку Путіна до Криму цинічною зневагою міжнародним правом

Новини

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку з черговим неузгодженим з Україною візитом президента РФ Володимира Путіна в окупований Крим і Севастополь.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС України, передає Центр журналістських розслідувань.

В українському міністерстві зазначають, що Україна вважає цей візит і будь-які поїздки російських чиновників до Криму і Севастополя грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративною зневагою російською стороною загальновизнаних принципів і норм міжнародного права.

Також, за повідомленням українського МЗС, такі поїздки в Крим є зневагою з боку Росії зобов’язаннями двосторонніх і багатосторонніх договорів, учасниками яких є Україна і Росія, в тому числі Статутом ООН та резолюцій Генеральної Асамблеї ООН.

«Автономна Республіка Крим і Севастополь є невід’ємною частиною України в її міжнародно визнаних кордонах. Це визнається усім міжнародним співтовариством, яке вже неодноразово давало належну оцінку міжнародно-протиправних діянь Росії шляхом прийняття відповідних резолюцій ООН, Ради Європи, ОБСЄ, інших міжнародних організацій, а також введенням санкцій проти Росії як держави-окупанта».

Президент Росії Володимир Путін 4 серпня прибув в окупований Севастополь, де відвідав фестиваль «Опера в Севастополі».