У Криму знову почалися перебої з електропостачанням: звинувачують негоду

Новини
линии электропередач ЛЭП

У чотирьох районах Криму спостерігаються перебої з електропостачанням через негоду.

Про це йдеться на сайті «Крименерго», передает Центр журналістських розслідувань.

За даними енергетиків, негода залишила без електрики десять сіл в Сімферопольському, Сакському і Червоногвардійському районах. Також на кілька годин без світла частково залишався Джанкой.

За даними «Крименерго», все аварії були усунені протягом декількох годин. Станом на 8.00 енергопостачання всіх населених пунктів було відновлено.

Напередодні курортні селища Малий Маяк, Кипарисне та Утес, розташовані біля Алушти, були знеструмлені через пробралася в трансформаторну підстанцію щури.

Президент Росії Володимир Путін запустив першу нитку енергомосту Кубань – Крим 2 грудня 2015 року. Всі чотири гілки енергомосту почали працювати навесні 2016 року.

Всього в рамках реалізації проекту енергомосту побудували дві нові підстанції, модернізували і реконструювали п’ять діючих підстанцій, звели понад 800 км ліній електропередач класом напруги 220-500 кВ, проклали по дну Керченської протоки чотири ланцюги з кабельних ліній загальною протяжністю 230 км.

Монтаж та установлення підводного кабелю для енергомосту здійснювала китайська компанія «Цзянсу Хентун Пауер Систем». Його укладання здійснювало китайське судно-кабелеукладач JIAN JI 3001.

26 жовтня 2016 року, президент РФ Володимир Путін, виступаючи на форумі ОНФ в Криму, визнав, що прокладений з Краснодарського краю по дну Керченської протоки енергоміст не в змозі забезпечити в повному обсязі електрикою анексуваний півострів. Для стабільного енергопостачання Криму необхідно прокласти з Росії магістральний газопровід і побудувати електростанції.

Детальніше про те, як впливають санкції на енергозабезпечення окупованого Криму читайте в циклі матеріалів Центру журналістських розслідувань в спецпроекту «Бізнес на два фронти і в обхід санкцій» про вплив західних і українських санкцій на галузі економіки окупованих Криму і Севастополя і діяльність окремих знакових для півострова підприємств.