Трамп підписав оборонний бюджет США: Україна отримає $250 млн допомоги

Новини
Президент Дональд Трамп з підписаним оборонним бюджетом США на 2019 рік Фото: AP

Американський президент Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США на 2019 рік (NDAA), який передбачає виділення 250 млн дол. на допомогу Україні в сфері безпеки, в тому числі і на закупівлю летального озброєння.

Документ набрав чинності, повідомляє на своїй сторінці у Facebook посольство України в США, передає Центр журналістських розслідувань.

«Президент США Дональд Трамп підписав раніше схвалений Сенатом і Палатою представників закон про «Бюджет США на 2019 р. на потреби національної оборони». Документом передбачено виділення Міністерству оборони США 250 млн. дол. для надання безпекової допомоги Україні, у тому числі у вигляді летальних оборонних озброєнь. Щиро вдячні нашому ключовому стратегічному партнерові – Сполученим Штатам Америки – за послідовну та дієву підтримку у боротьбі з російською агресією», – зазначили в українському диппредставництві.

Як повідомляється на сайті Білого дому, згідно з підписаним Трампом законом NDAA, загальний обсяг оборонного бюджету США на 2019 рік складає 716 млрд дол.

Нагадаємо, 2 серпня Сенат США прийняв раніше проголосований Палатою представників Конгресу проект закону про «Бюджет США на 2019 на потреби національної оборони», яким санкціоновано виділення Міністерству оборони США 250 млн. дол для надання допомоги Україні в сфері безпеки. Із зазначеної суми 50 млн. дол. має бути спрямовано на летальні види озброєнь.